На Ужгородщині виконавча служба повернула стягувачам 800 тисяч невиплаченої зарплати

На виконанні у міському відділі ДВС Ужгородського міськрайонного управління перебувають виконавчі провадження про стягнення заборгованості по виплаті нарахованої, але не виплаченої заробітної плати.

Станом на 1 жовтня 2012 року державними виконавцями відділу фактично стягнуто та перераховано стягувачам 800 113 грн. нарахованої, але не виплаченої заробітної плати по 224 виконавчим документам.

З них 29 828 грн. сплачено боржником в строк для самостійного виконання (ПАТ „Закарпатгаз”, Комунальне автотранспортне підприємство – 072801), 215 595 грн. примусово списано з рахунків боржника (ДП радгосп – завод “Ужгородський, ПП „Кредіт Груп”, КП „Уж – тепло”, державного підприємства МВС України “Закарпаття – Світлофор”, ПАТ „Управління механізації будівництва”), заборгованість у розмірі 550 901 грн. погашено за рахунок реалізації належного боржнику майна (ДП радгосп – завод “Ужгородський, ПАТ „Управління механізації будівництва”, ДП УТОК “Світанок” ПАТ “Закарпаттурист”), та 3 789 грн. стягнуто шляхом вилучення коштів з каси боржника та зарахуванням стягнутих коштів з боржників, де стягувачем виступала Перечинська районна кредитна спілка “Тур’я”, в рахунок погашення заборгованості по виплаті вказаним боржником нарахованої, але не виплаченої заробітної плати.

Проте державними виконавцями відділу й надалі вживаються дії примусового характеру для забезпечення повного і фактичного виконання виконавчих документів вказаної категорії.

Серед боржників по яким, заборгованість є найбільшою ДП радгосп-завод „Ужгородський” та комунальне підприємство „Уж – тепло”.

Також, заборгованість по виплаті нарахованої, але не виплаченої заробітної плати є у наступних підприємств:ПАТ “Управління механізації будівництва”, ПрАТ „Закарпаттурист”, приватного сільськогосподарського підприємства “Стефанія-Агро”, Перечинської районної кредитної спілки „Тур’я”.

zakarpattya.net.ua