Цьогоріч на Закарпатті зафіксували 46 потерпілих від нещасних випадків на виробництві

У територіальному управлінні Держгірпромнагляду у Закарпатській області підбито підсумки роботи за 9 місяців 2012 року.

Упродовж  9 місяців  2012 року зареєстровано 46 потерпілих від нещасних випадків на виробництві, в тому числі 6 – зі  смертельним наслідком (за аналогічний період минулого  року на підприємствах, організаціях області було травмовано 48 працівників, у т.ч. смертельно – тринадцять).  

Нещасні випадки зі смертельними наслідками мали місце на підприємствах таких галузей, як лісове (троє загиблих), сільське господарство, енергетика, автодорожній транспорт (по одному випадку).

Їхні основні причини – невиконання  вимог інструкцій з охорони праці; недостатній контроль за дотриманням працівниками технологічних процесів, правил поводження з машинами, механізмами, устаткуванням та іншими засобами виробництва, використанням засобів колективного та індивідуального захисту, виконання робіт відповідно до вимог з охорони праці;  невиконання посадових обов’язків, недосконалість системи управління охороною праці, порушення Правил дорожнього руху, особиста необережність потерпілих…

Комісіями, утвореними територіальним управлінням Держгірпромнагляду у Закарпатській області, проведено спеціальні розслідування 25 нещасних випадків (28 потерпілих), з них 19 – пов’язані з виробництвом, два – не пов’язані, п’ять  випадків – природної смерті  на підприємстві; ще два за рішенням комісій не підпадали під дію Порядку розслідування, затвердженого Кабінетом Міністрів  України.

 З початку року в області сталося також три нещасні випадки, пов’язані з використанням газу в побуті, внаслідок яких загинуло три  особи (проведені технічні розслідування). З метою запобігання, профілактики виробничого травматизму причини нещасть детально аналізувалися у ході засідань Колегій територіального управління; розроблено та втілюються у життя конкретні заходи, спрямовані на посилення безпеки працюючих. Про це повідомили в Держгірпромнагляді у Закарпатській області.