Через переведення годинника в Україні, закарпатці найпізніше йтимуть на роботу

Законотворці вирішили знову перевести стрілки, та ще й у день виборів. Наступної неділі – 28-го жовтня – ми знову стрибнемо у часі на годину назад.

І цей перехід на зимовий час мав би стати вже останнім, щоб більшість України залишилась у властивому їй другому часовому поясі.

Однак, скандали довкола годинника, схоже, припиняться не скоро. Цього разу на заваді остаточного рішення стали вибори. Україна знаходиться майже повністю в 2-му часовому поясі. А живемо ми за часом 3-го – російського.

Відносно Грінвіча Земна куля розділена на 24 пояси. Вони зростають до 12-ти на схід і зменшуються на захід. Центр другого поясу проходить точно через Київ. Розповзаються за межі меридіанів лише “боки” країни: на заході – частина Закарпаття – до європейського, 1-го часового поясу. На сході – шматок Луганщини і Донеччини – до 3-го, російського.

Саме на користь східним областям і додали “на літо” годину, яку тепер слід – повернути. 28 жовтня ми переходимо на зимовий час, і після того не переводимо годинники ні вліво, ні вправо. Узаконити час взявся і прем’єр. Законопроект Азарова обіцяє перевести перед виборами годинник – назавжди. Тобто, саме на “рідний” “київський”, а не “московський” час. Схвалити докумет має лише голова комітету освіти і науки – він же – радник Азарова Максим Луцький.

Але обранець – не квапиться. Мовляв, Донецьку дуже не зручно. Тому що о 5-й годині уже темно. Народний обранець і сам – балотується. Йому зараз проблеми не потрібні.

А от сонце вибори ігнорує і вперто сідає з різницею у годину між сходом і заходом: в Луганську сьогодні темніє о пів на шосту, у Києві о шостій, а в Мукачеве – о пів на сьому. Щоб зловити світловий день, науковці запропонували альтернативу: раніше йти на роботу. Тобто, Луганську і Донецьку – найраніше.

Щоб правильно жити за київським часом, робочий час в державних установах в Києві має розпочинатись о 8-й годині. Робочий час на сході – повинен починатись о 7-й годині, або в 7:30. Робочий час у Львові і Закарпатті може починатись у 8:30 чи о 9-й годині.

tsn.ua