Газифікацію Пацканьова що на Ужгородщині завершено

Перший «блакитний вогник» запалили на газовій плиті у домівці 78-річної пенсіонерки Марії Бушко. 
Напередодні газ проведено до осель жителів Пацканьова, які проживають у найвіддаленішому куточку села.

Зважаючи на розташування цього населеного пункту, газифікація відбувалася в три етапи, і приємним є те, що на сьогодні вже кожна домівка може користуватися природним газом. За словами депутата обласної ради Василя Ковача, уродженця Пацканьова, цього дня дуже чекали селяни. Роботи з газифікації села розпочалися ще у 2006 році, у 2007-ому газ було підведено до перших осель. І от тепер газифікацію Пацканьова завершено повністю.

Варто зазначити, що зараз газ на селі – не розкіш, а необхідність. У тій частині Пацканьова, де напередодні підключили газ, проживають здебільшого люди похилого віку, яким було надзвичайно складно опалювати домівки: адже потрібно було закупити дрова, привезти їх, а це все немалі кошти.

Ще треба і знайти людей, які б порізали дрова, що зараз особливо проблематично. Носити дрова до хати – теж нелегка справа для стареньких, а потрібного тепла ніколи не було, часу на обігрів чи приготування їжі йшло в рази більше. Відтепер про це турбуватися вже не доведеться.

Про все це говорили селяни, дякуючи присутнім представникам влади за можливість користуватися благами цивілізації. Особливі слова вдячності лунали на адресу їх земляка Василя Ковача. Односельчани відзначали особливе ставлення Василя Ілліча до рідного села, наголошуючи на тому, що не забуває своє коріння, всіляко допомагає Пацканьову, в тому числі великою є допомога у питанні газифікації села ще з 2006 року.

zakarpatpost.net