Директор закарпатського театру «Бавка» Василь Чайкович залишає театр ляльок…

32 театральний сезон театру ляльок відкрився не у стінах будівлі улюбленого театру, а у приміщенні Будинку культури профспілок на вулиці Руській.

Переїзд був зумовлений аварійним станом будівлі. Ще наприкінці травня після одного із заходів на авансцені відвалився шматок штукатурки вагою близько 10 кг. Вже через місяць ситуація повторилася.

Будівельно-технічну експертизу приміщення провели, проте на другу обов’язкову – експертизу капітальної реконструкції – грошей вже не вистачило, на ремонт 110-річної будівлі коштів також не вистачає, а стіни театру продовжують сповзати.

За словами пана Чайковича, він зробив усе, що залежало від нього, як від директора. Решта залежить від міських й обласних чиновників, зокрема й Управління культури ОДА.

– Я допрацюю до кінця тижня. І мабуть звільнюся. Це, що відбувається,  не відповідає моїй позиції, як керівника.  Колектив театру заслужив, аби у будівлі провели капремонт. Це перший театральний осередок Закарпаття, до нього треба ставитися відповідно.

Також пан Чайкович додав, що косметичний ремонт у будівлі проводили 2002 року, однак зараз катастрофічно необхідно зробити капітальну реконструкцію.

mukachevo.net