Селище Дубове на Тячівщині обезводили

У Дубовому знову відключено водопостачання. Уже 2-й тиждень школи, лікарні, дитсадки та житловий сектор не можуть повноцінно функціонувати.

Люди кажуть, що зараз найбільше страждає малеча. До дитячого садку батьків закликають іти тільки з 2–ма пляшками води. Інакше – дитині не варто знаходитися у закладі.

Депутат районної ради Василь Каганець, каже, що воду в Дубовому відключили нібито через заборгованість, яка нині становить всього 9000 тисяч гривень. Однак по Україні є населені пункти, де сума боргу сягає мільйонів – там воду ніхто не перекриває. Крім того, у бюджетних установах, де перебувають діти та хворі відключати водопостачання категорично не можна.

Мешканці обурені, адже у вересні цього року вони вже жили без води два тижні. Тепер ситуація складна, оскільки селом поширюється інформація, що водопостачання відновиться тільки після виборів.

У людей, яких ми опитали, складається враження, що замість водопостачання кошти підуть на підкуп виборців з боку провладної партії. Інша думка така, що, якби районна влада краще контролювала такі критичні ситуації, то вирішити їх було би набагато легше.

Ірина Ващук

mukachevo.net