В Ужгороді виконавча служба стягнула 800 тис грн по невиплачених зарплатах

Міський відділ державної виконавчої служби Ужгородського міськрайонного управління юстиції повідомив, що на виконанні у міському відділі ДВС Ужгородського міськрайонного управління юстиції перебувають виконавчі провадження про стягнення заборгованості по виплаті нарахованої, але не виплаченої заробітної плати. Станом на 01.10.2012 р. державними виконавцями відділу фактично стягнуто та перераховано стягувачам 800 113 грн. нарахованої, але не виплаченої заробітної плати по 224 виконавчих документах.

З них 29 828 грн. сплачено боржником в строк для самостійного виконання (ПАТ „Закарпатгаз”, Комунальне автотранспортне підприємство – 072801), 215 595 грн. примусово списано з рахунків боржника (ДП радгосп – завод “Ужгородський, ПП „Кредіт Груп”, КП „Уж – тепло”, державного підприємства МВС України “Закарпаття – Світлофор”, ПАТ „Управління механізації будівництва”), заборгованість у розмірі 550 901 грн. погашено за рахунок реалізації належного боржнику майна (ДП радгосп – завод “Ужгородський, ПАТ „Управління механізації будівництва”, ДП УТОК  “Світанок” ПАТ “Закарпаттурист”), та 3 789 грн. стягнуто шляхом вилучення коштів з каси боржника та зарахуванням стягнутих коштів з боржників, де стягувачем виступала Перечинська районна кредитна спілка “Тур’я”, в рахунок погашення заборгованості по виплаті вказаним боржником нарахованої, але не виплаченої заробітної плати.

Проте державними виконавцями відділу й надалі вживаються дії примусового характеру для забезпечення повного і фактичного виконання виконавчих документів вказаної категорії.

Серед боржників, по яких заборгованість є найбільшою, – ДП радгосп-завод „Ужгородський” та комунальне підприємство  „Уж – тепло”.

Також, заборгованість по виплаті нарахованої, але не виплаченої заробітної плати є у наступних підприємств: ПАТ “Управління механізації будівництва”, ПрАТ „Закарпаттурист”, приватного сільськогосподарського підприємства “Стефанія-Агро”, Перечинської районної кредитної спілки  „Тур’я”.