На Закарпатті Держказначейство затримує гроші Євросоюзу, призначені на меліорацію

На замовлення Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса, в рамках реалізації Проекту міжнародної технічної допомоги “Підвищення готовності до паводків у Берегівській транскордонній польдерній системі зі спрямуванням на басейн каналу Чаронда-Латорция” за рахунок коштів Європейського Союзу підрядною організацією ПАТ “Мукачівська ПМК-77” виконуються роботи з розчистки каналу Чаронда-Латориця від намулу.

Станом на 23 жовтня поточного року роботи виконані на довжині 2,1 км із запланованих 2,5 км. Загальний обсяг очистки становить близько 60 тисяч кубічних метрів.

В даний час роботи виконуються в місці перетину каналу автомобільним мостовим переходом Червоне-Демічі, в районі насосної станції №9 Берегівської осушної системи.

Грунт (намул) після розчистки транспортується і складується у місцях, визначених робочим проектом та погоджених із сільським головою с.Червоне. В подальшому місцеве населення та фермерські організації будуть мати можливість використовувати цей намул на своїх сільськогосподарських угіддях.

Як повідомили  в Басейновому управлінні водних ресурсів річки Тиса, незважаючи на наявне фінансування робіт з боку Європейського Союзу, в реалізації Проекту виник непередбачений ризик, пов’язаний з неможливістю оплати виконаних робіт через Державну казначейську службу в Закарпатській області.

Наприкінці жовтня поточного року планується приїзд представників Європейської Комісії для проведення моніторингу щодо виконання заходів проекту.