На Закарпатті екоінспекція виявила порушення Лісового кодексу

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області провела перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ДП “Мокрянське ЛМГ” та Карпатським біосферним заповідником.

Під час перевірок було виявлено порушення вимог Лісового Кодексу України: незаконну рубку дерев до ступеня припинення та неприпинення росту, пошкодження лісових культур, незадовільну та несвоєчасну очистку місць рубок від порубкових залишків, не вивезення з лісу в установлений термін деревини.

За виявлені порушення складено 44 протоколи, до адміністративної відповідальності притягнуто 43 осіб на суму штрафів 4199 грн., які відшкодовано добровільно у повному обсязі. До судових органів для вжиття заходів відповідного реагування передано один проокол.

За результатами здійснених заходів державного контролю держінспекторами проведено розрахунки завданих збитків лісовим ресурсам та пред’явлені претензії для їх добровільного відшкодування на загальну суму 15540,10 гривень.

В разі відмови від добровільного відшкодування шкоди Держекоінспекцією буде подано позовну заяву до Господарського суду Закарпатської області щодо примусового стягнення суми заподіяних збитків. Про це  повідомили в Держекоінспекції в Закарпатській області.