Створення нових робочих місць повинно бути пріоритетом для народного депутата

Останній тиждень передвиборчої агітації для кандидата у народні депутати України від Партії регіонів по виборчому округу №69 В’ячеслава Шутка відзначився зустрічами з робочими колективами мукачівських підприємств.

Зокрема, протягом останніх днів політик зустрівся з колективами підприємств «Мукатекс», «Інтер-Каштан», меблевої фабрики Тарасова, Мукачівського Квартирно-експлуатаційного відділу Міністерства оборони (у народі – КЕЧ) та Центрального ринку.

Дуже цікавою була зустріч з керівництвом підприємства з іноземним капіталом «Мукатекс», яке займається пошиттям чоловічих штанів. В’ячеслав Ласлович поцікавився, чи мають інтерес інвестори до співпраці з Україною.

– Дуже слабий, і цьому є багато причин, – почув він у відповідь. – Україна ближче, тому набагато вигідніша у плані транспортування продукції, ніж, скажімо, Азія. Але тут є сенс відкривати тільки невеликі підприємства для виконання термінових замовлень. Якщо мова про великі об’єми продукції, то набагато вигідніша Азія, бо там дешева робоча сила і дуже комфортні умови для інвестора – його там чекають з розпростертими обіймами, допомагають залагодити адміністративні та інші питання. Окрім того, що в Україні дуже складний механізм організації виробництва, ще й повністю відсутня інформація для інвестора. Мається на увазі як роз’яснення законодавства, так і інвестиційні пропозиції. Для прикладу, в Тунісі є створена спеціальна Інтернет-сторінка, де викладаються усі пропозиції для інвесторів. Там усе чітко і зрозуміло, бізнесмен знає наперед, що його чекає, і може дуже легко вирахувати свої ризики.

В’ячеслав Ласлович відзначив, що Закарпаттю теж необхідно провести роботу по створенню проектів інвестиційних пропозицій:

– Ми мусимо на державному рівні скласти пропозиції. Від радянської влади нам залишились землі та будови колишніх колгоспів, радгоспів. На основі цього можна відновити сільське господарство, зокрема – виноградарство. Колись на території Закарпаття працювало 14 меблевих комбінатів, які забезпечували продукцією цілий Радянський Союз. Боляче дивитися на те, що зараз сталося з цими підприємствами. Ідеальне геополітичне розташування Закарпаття дає можливість торгівлі з країнами Євросоюзу. Не бездумного вивезення сировини за кордон, а продажу готової продукції. Є усі засади для відновлення і легкої промисловості – швейних фабрик, наприклад. Створення нових робочих місць буде одним з моїх пріоритетів у роботі народного депутата.

Прес-служба кандидата у народні депутати України