З початку року на українсько-словацькому кордоні зафіксовано 433 випадків порушень митного законодавства

З початку року працівниками Чопської митниці запроваджено 2408 справ про порушення митних правил на суму близько 60 млн.грн.

Про це повідомив журналістам керівник Чопської митниці Олександр Похилько під час спільної прес-конференції за участю свого колеги зі Словаччини Мілана Качуріка – начальника митного управління м.Міхаловце.

Також порушено 16 кримінальних справ на загальну суму 4,7 млн.грн. З яких: 3 – за фактами контрабанди зброї та набоїв; 9 – за фактами контрабанди наркотичних речовин; 4 – за фактами контрабанди товарів та транспортних засобів.

Що стосується ділянки українсько-словацького кордону, то з початку року чопськими митниками зафіксовано 433 випадки порушення митного законодавства, вартість предметів правопорушення яких становить 11,7 млн.грн. За фактами вчинення контрабанди порушено 4 кримінальні справи на суму 645 тис.грн.

Найбільше порушень митного законодавства задокументовано відносно громадян України – 223 випадки, Словаччини – 104 випадки, громадян інших держав – 106 випадків, повідомила «НЕДІЛІ» Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Чопської митниці.

Зі свого боку Мілан Качурік дав хорошу оцінку співпраці з Чопською митницею у напрямку взаємообміну інформацією щодо можливих правопорушень з боку недобросовісних громадян, що дало позитивний результат на всіх ділянках українсько-словацького кордону.

zakarpatpost.net