В Ужгороді студенти фотографують свої бюлетені

На дільниці №210716, що знаходиться у студентському гуртожитку №3 Ужгородського національного університету, спостерігач ГМ ОПОРА зафіксував факти фотографування бюлетеня в кабінці для голосування. 
Так, під час голосування одна зі студенток у кабінці для голосування витягнула з кишені мобільний телефон, підняла його біля себе, та потім поклала знову до кишені. Ці дії були видні крізь шторку кабінки. Коли дівчина вийшла з кабінки, спостерігач поінформував її, що вона незаконно сфотографувала бюлетень із позначкою, за кого голосувала. Аби підтвердити, або спростувати цю підозру, спостерігач публічно викликав на місце події міліцію.

Одразу після дзвінка на 102 до приміщення прибули два працівники патрульно-постової служби, які чергують неподалік приміщення для голосування.

Після цього у процес втрутився хлопець років 20-ти, який представився хлопцем дівчини і сказав, що також буде присутній при розмові дівчини із міліціонерами. Крім цього, хлопець додав, що сам у кабінці сфотографував свій бюлетень – у цьому нічого незаконного, за його версією, немає.

Зізнання хлопця чув один із міліціонерів – інспектор патрульної служби, сержант міліції Монда І. Ю. (посвідчення №УЗК 02714). Він зафіксував особу хлопця,однак затримувати його відмовився, бо на дільниці, на думку міліціонера, не було порушено громадського порядку. Відтак хлопця та дівчину не було затримано.

Згодом на місце події прибула слідчо-оперативна група, у складі якої старший дільничний міліції Іван Мула(посвідчення №УЗК 027419) взяв від спостерігача ОПОРИ письмові пояснення щодо події.

За фактом випадку на дільниці спостерігачем ОПОРИ також складено акт порушення про порушення.

Спостерігачі від інших учасників виборчого процесу на студентській дільниці у розмові з представником ОПОРИ відзначив, що на цій дільниці студенти масово у кабінках фотографують свої бюлетені.

zakarpatpost.net