На “угорських” дільницях Закарпаття чергують міжнародні спостерігачі

На дільницях що знаходяться на Виноградівщині та Берегівщині особливо в місцях компактного проживання представників угорської нацменшини – чимало спостерігачів з-за кордону. Більшість з них приїхали з Угорщини.

“Слідкуємо за тим, щоб процес волевияленя народу був демократичним, – каже спостерігач з Угорщини Дорі Ласло. – Вже побували на п’ятьох дільницях у Берегівському районі та у Виноградові та зареєструвалися у ОВК. Наразі не виявили грубих порушень виборчого законодавства”.

На дільницях у так званих угорськомовних селах майже 95 відсотків місцевого населення знає угорську мову. Тож із спілкуванням у іноземних спостерігачів, зокрема з Угорщини – жодних проблем як із членами виборчих комісій на дільницях так й з місцевим населенням.

“Ранком спостерігалася невелика активність виборців, – додає спостерігач з Угорщини Донаї Бенце. – Мабуть це пов’язано із тем що у ніч напередодні виборів Україна перейшла на зимовий час. Та ближче до обіду на виборчих дільницях стало більш людно. Загалом на Україні не висока явка виборців на дільниці, приблизно 50-55 відсотків”.

Інф.Бюро “Аналітик-Контент”

mukachevo.net