Архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор відвідав Чорногорсько–Приморську Митрополію

По благословенню Його Блаженства, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира Високопреосвященніший архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор очолив офіційну делегацію Української Православної Церкви на урочистостях у Чорногорсько–Приморській Митрополії Сербської Православної Церкви.

27 жовтня члени делегація прибули у м. Цетин та відвідали: Острожський Свято-Введенський чоловічий монастир, де вклонилися чесним мощам святого Василія Острожського, митрополита Захолмського і Східногерцеговинського. У той же день делегація відвідала Свято-Троїцький чоловічий монастир, де українські паломники вклонилася мощам святого новомученика Станко та Жребаоніцький Свято-Архангело-Михайлівський жіночий монастир, де вклонилися мощам святого Арсенія ІІ архієпископа Сербського.

Також делегація відвідала Свято-Різдва Богородиці Цетінський чоловічий кафедральний монастир, де гості вклонилися святим мощам святителя Петра Цетинського, десниці святого Іоанна Хрестителя і частині Хреста Господнього.

 

 

 

 

 

 

Наступного дня, 28 жовтня, було звершено Літургію у нижньому храмі на честь Всіх святих Кафедрального собору на честь Воскресіння Христового в м. Подгоріци (адміністративна столиця Чорногорії). Божественну літургію очолив митрополит Чорногорсько–Приморський Амфілохій, якому співслужили архієпископ Гродненський і Великовиський Арсеній (Білорусія) та архієпископ Ужгородський і Мукачівський Феодор.

Цього ж дня відбулося освячення хреста для головного куполу храму святого мученика князя Іоанна-Володимира в м. Бар (Чорногорія), що будується.

Після освячення владика Феодор оголосив вітальну адресу Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира та по благословенню Його Блаженства вручив митрополиту Амфілохію орден Української Православної Церви святого рівноапостольного князя Володимира.

У свою чергу митрополит Амвілохій передав Його Блаженству через архієпископа Феодора ікону святого мученика князя Іоанна-Володимира.

m-eparchy.org.ua