На Закарпатті проведуть вибіркове обстеження населення

Розрахунковий строк дії територіальної вибірки для державних вибіркових обстежень населення складає п’ять років.
 

З урахуванням методологічних особливостей базових вибіркових обстежень, період проведення кожного з них визначається окремо, а саме:

– обстеження економічної активності населення (ЕАН) в міських поселеннях: січень 2009 року – грудень 2013 року;

– обстеження ЕАН в сільській місцевості: травень 2008 року – грудень 2013 року;

– обстеження умов життя домогосподарств (УЖД): листопад 2008 року – січень 2014 року;

– обстеження сільськогосподарської діяльності населення (СГД): травень 2008 року – квітень 2013 року.

Відбір територій здійснюється з імовірністю, пропорційною розміру: чисельності населення для обстежень ЕАН в міських поселеннях та УЖД в міських поселеннях та сільській місцевості; площі землі домогосподарств для обстежень СГД у сільській місцевості та ЕАН в сільській місцевості.

Протягом 2013 року у Закарпатській області за програмою обстеження УЖД фахівцями з інтерв’ювання Головного управління статистики у Закарпатській області буде відвідано домогосподарства 22-ох сільських рад та 9-ти міських поселень, за програмою обстеження ЕАН – 23-ох сільських рад та 9-ти міських поселень. За програмою обстеження СГД протягом січня – квітня 2013 року буде обстежуватися 73 сільські ради, а з травня 2013 року для даного обстеження почне діяти нова територіальна вибірка, в районах області будуть відібрані нові сільські ради.

Опитуванню за програмою обстеження УЖД підлягають всі неінституційні домогосподарства, за програмою обстеження ЕАН – усі особи у віці 15-70 років, які постійно проживають у неінституційних домогосподарствах. Опитуванню за програмою обстеження СГД підлягають домогосподарства, місце проживання яких зареєстровано на території сільських населених пунктів (постійно проживаючі), і члени яких мають земельні ділянки. Про це  повідомила Ольга Дуркот начальник відділу ГУС.