До Списку водно-болотних угідь міжнародного значення включили 2 об’єкти з Закарпаття

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24.10.2012 № 818-р «Про погодження надання водно-болотним угіддям статусу водно-болотних угідь міжнародного значення» погоджено пропозиції Міністерства екології та природних ресурсів щодо включення до Списку водно-болотних угідь міжнародного значення 6 водно-болотних угідь.

Йдеться про «Черемське болото» у Волинській області, «Верхів’я річки Уж» та «Водосховище Форнош» у Закарпатській області, «Біле озеро та болото Коза-Березина», «Болотний масив Сира Погоня» та «Болотний масив Сомине» у Рівненській області загальною площею 33054,2 га.

Проект розпорядження підготовлено на підставі інформаційних описів водно-болотних угідь, що погоджені природно-заповідними установами та землекористувачами. Ці угіддя є вагомим внеском України до розвитку мережі водно-болотних угідь міжнародного значення (раніше Україною уже внесено 46 угідь), що створюється на виконання Конвенції про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення, головним чином як середовище існування водоплавних птахів (Рамсарська конвенція).

http://www.kmu.gov.ua/