Закарпатців попереджають про використання побутового газу

Настання перших холодів змусило закарпатців вдатися до послуг встановленого у їхніх домівках автономного газового опалення.
При цьому не слід забувати, що блакитне паливо  здатне принести не лише тепло і комфорт у приміщення, а й нещастя, пов’язані  з отруєнням продуктами згорання природного газу.

Для того, щоб біди не сталося, перед початком експлуатації газового опалювального обладнання потрібно насамперед ретельно перевірити не лише справність апаратури, а й наявність тяги у димоходах, наголосив начальник  державної інспекції нагляду в промисловості та за об`єктами підвищеної небезпеки територіального управління Держгірпромнагляду у Закарпатській області  Віталій ЛЯХОВИЧ. Крім того, у зимовий період власники житлових і громадських будинків (житлово-експлуатаційні райони, установи) не рідше одного разу на місяць повинні проводити огляд оголовків димоходів і вживати заходів щодо запобігання їх обмерзанню та закупорці. Громадяни, яким будинки належать на правах приватної власності та організації, котрі експлуатують, обслуговують багатоповерхівки, мають слідкувати і за тим, щоб гирла цегляних труб висотою 0,2 метри бути оштукатурені цементним розчином для захисту від атмосферних опадів.  Важливо також знати, що в помешканнях, які обладнані приладами і апаратами з відводом продуктів згорання в димоходи, не допускається влаштування витяжної вентиляції зі штучним спонуканням. Якщо ж стан вентиляційного  та димовивідного обладнання викликає хоча б найменше занепокоєння, слід відразу звернутися по допомогу у  спеціалізовані підприємства. Саме їхні працівники повинні зробити все від них залежне, аби ви і ваша родина перебули холоди не лише у теплі, а й у безпеці.

Джерело:  Управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області