Мешканці Берегова бояться масового захворювання

Неочищений канал Верке вже п’ятий рік поспіль виконує роль центральної клоаки міста. Жителі Берегова, які живуть поруч із каналом, страждають не тільки від смороду, є ймовірність масового захворювання. У свою чергу комунальні служби не очищають канал, а міська влада проблеми не помічає. 

Щороку з приходом осені та планового спуску води у каналі Верке, люди, що живуть на вулиці Шевченка та Корятовича, стикаються з проблемою смороду та небезпекою захворювань. Поруч їх житлових будинків всі каналізаційні стоки без очистки потрапляють у канал. Течії води не достатньо, щоб змити каналізаційні стоки, тому все осідає на дно.

Відколи канал не очищається, рівень намулу зріс майже на метр. Лабораторні аналізи невтішні. З цього приводу люди неодноразово зверталися як до екологів, так і до міської влади, яка питання очистки каналу постійно виносила на розгляд. Та чіткого плану вирішення проблеми так і не прийнято.

Все впирається у кошти, точніше їх відсутність. Люди скаржаться й на бездіяльність комунальників, яким вчасно платять, ще й за завищеними тарифами. Вирішити проблему може міні-очисна станція. Її вартість 100 тисяч гривень, та і на це у міста не вистачає коштів. Людям залишається тільки одне – жити у смороді та боятися за власне здоров’я.

М-студіо