Посол Чехії відвідав біженців у Мукачеві

На Закарпатті з візитом перебував Надзвичайний та Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Іван Почух.  31 жовтня він разом з регіональним представником УВКБ ООН у Білорусі, Молдові та Україні Олдріхом Андрисеком та начальником Головного управління Державної міграційної служби України в Закарпатській області Ігорем Михайлишиним відвідали Пункт тимчасового розміщення біженців, що розташований у м.Мукачеві.
Високі гості ознайомилися з роботою пункту, поспілкувалися з його мешканцями. Наразі тут проживають 47 іноземних мігрантів,  в тому числі 23 дитини, з  яких 3 – без супроводу дорослих. Переважно це вихідці з Сомалі та Афганістану. У ході візиту обговорювалися питання інтеграції цих людей в українське суспільство, а також адаптації осіб, які перебувають у процедурі визначення цього статусу.

Так, з початку року до підрозділів міграційної служби краю із заявами про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту  звернулося 106 іноземців. Відзначалося, що наріжним каменем для самозабезпечення цих людей є працевлаштування на законних підставах.

Надзвичайного та Повноважного Посла Чеської Республіки в Україні  Івана Почуха та регіонального представника УВКБ ООН у Білорусі, Молдові та Україні Олдріха Андрисека ознайомили з тими напрацюваннями, які є вже в цьому плані на Закарпатті, зокрема,  між Головним управлінням Державної міграційної служби України в Закарпатській області, обласним Центром зайнятості,  виконавчим партнером УВКБ ООН NEEKA та підприємством “Флекстронікс-Мукачево”.

Про це  повідомила Ольга Поштак, головний спеціаліст по зв’язках з  громадськістю та ЗМІ  ГУ ДМС України в Закарпатській області.