За закарпатку, яка продавала дітей, взялася прокуратура

37-річна ужгородка пропонувала перехожим купити у неї двох трирічних синів. Один з перехожих повідомив про цю ситуацію правоохоронців. Останні, виїхали на місце і затримали горе-мати. Свою дику поведінку жінка мотивувала важким матеріальним становищем: мовляв, не має за що їх годувати…

При цьому про суму, за яку вона готова віддати діток, не йшлося.

За даним фактом прокуратурою м. Ужгорода проводиться перевірка в порядку ст.. 97 КПК України – вирішується питання про порушення кримінальної справи. Якщо експертиза визнає мати психічно здоровою й осудною, а суд доведе її вину, то їй загрожує позбавлення волі й позбавлення батьківських прав.

У зв’язку з викладеним та беручи до уваги наявність загрози для життя і здоров’я дітей,  прокуратурою міста Ужгорода направлено вимогу начальнику Ужгородського МВ УМВС України в Закарпатській області та Ужгородському міському голові щодо вилучення дітей із сім’ї на підставі ст.170 Сімейного кодексу України – відібрання дитини від батьків без позбавлення їх батьківських прав).

Відтак, хлопчики вже вилучені із сім’ї та тимчасово влаштовані до Ужгородської міської дитячої лікарні для проходження медичного огляду, – повідомили  у прес-службі прокуратури Закарпатської області.