Митника-хабарника і закарпатця, котрий дав гроші, судитимуть

Прокуратурою Закарпатської області вже направлено до суду кримінальну справу за обвинуваченням вже колишнього начальника відділу митного поста “Тиса” Чопської митниці за вимагання та одержання ним хабара у сумі 17,8 тис. дол., та підприємця, котрий давав хабара.

За інформацією слідчого в особливо важливих справах прокуратури області Івана Бітляна, 26 червня, прокуратура Закарпатської області порушила кримінальну справу стосовно начальника відділу митного поста “Тиса” Чопської митниці за вимагання та одержання ним хабара у сумі 17,8 тис. дол. ( ч. 3 ст. 386 КК України). Також було порушено кримінальну справу і  проти підприємця, котрий давав хабара (ч. 4 ст.369 КК України).

Слідством встановлено, що ввечері 25 червня начальник відділу Чопської митниці, знаходячись у власній квартирі в Ужгороді, одержав від підприємця хабар у 17, 8 тис. дол. За цю суму митник обіцяв, використовуючи своє службове становище, сприяти безперешкодному митному оформленню вантажів, що належали суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності, які заїжджали на територію України через митний пост “Тиса”.

Санкція ч. 3 ст.368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років, а санкція ч. 4 ст.369 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.

Про це  повідомили в прес-службі прокуратури Закарпатської області.