В Ужгороді презентували книгу пісень Юлії Драгун

В Ужгородському прес-клубі відбулася презентація книги пісень закарпатської авторки дитячих книг Юлії Драгун, яка отримала визнання вже далеко за межами області, її книги були презентована на Форумі видавців та отримали кілька вагомих нагород.
Книгу «Посміхайтесь добрим людям», до якої увійшли її тексти, що стали піснями Юлія Драгун презентувала спільно з видавцями, композиторами, дитячими співочими колективами, родиною і друзями, а також родиною, яка завжди супроводжує авторку на подібних заходах. Учасники презентації матимуть змогу почути кілька пісень, про якій йдеться, у виконанні дітей.

«Написати пісню –  це одне, а коли чуєш, як її співають діти, то це вже зовсім інша справа. Такі речі надихають на доброту. Я дуже рада, що мені Бог допомагає писати для дітей. Зараз дуже стрімко розвиваються новітні технології, проте книгу вони замінити не можуть. У збірці «Посміхайтесь добрим людям» я зробила акцент на духовність. Тому, що діти з самого дитинства мають знати того, хто піклується та допомагає всім нам», – зауважила Юлія Драгун.  

Василь Попович, композитор, директор Великобичківської дитячої музичної школи розповів: «Спочатку  я відмовився писати вступне слово, через обмаль часу. Та коли прочитав усього кілька віршів, то не міг відірватися. Настільки задушевні слова та музика, а це тому, що вони – з народу. І кожна дитина, якщо співає народну пісню через призму композитора, вона краще може сприйняти та виконати цю музику. Що мені подобається в цій книзі? Тут і вірші не тільки про природу, тут і духовні пісні. Сама книга дуже добре оформлена, її одразу легко впізнати у книжковому магазині».

«Ми вже не вперше презентуємо книгу Юліїї Драгун. «Посміхайтесь добрим людям»  збірка з одного боку неочікувана, з другого традиційна.  Книга потрапила на фестиваль до Львова, там її  організатори фестивалю визнали найкращою книгою для дітей. Доказом цього є її популярність серед українських дітей», − зауважив Борис Кушнір головний редактор всеукраїнського державного багатопрофільного видавництва “Карпати”.

За словами Марії Жабляк, методиста Закарпатського інституту післядипломної освіти сказала, книга «Посміхайтесь добрим людям», сьогодні як ніколи потрібна дітям, вчителям та митцям. «Вона є прекрасним доповненням до Дня української писемності та мови. Також є потужним інтелектуальним продуктом, яка значно збагатила духовну скарбницю закарпатців, – додала експерт.

За словами педагогів, книга «Посміхайтесь добрим людям» має хороший виховальний потенціал. Вона, може стати добрим помічником, як вчителям молодших класів та вихователям у дитячих садках, так і батькам, які хочуть привити своїй дитині любов до ближнього, навколишнього середовища та повагу до старших.

 Джерело:  Ужгородський прес-клуб реформ