До Мукачівської єпархії прибула Єрусалимська Плащаниця Богородиці

10 листопада до Мукачівської єпархії прибула всесвітня святиня – Єрусалимська Плащаниця Божої Матері, яка останні два місяці, з благословення Предстоятеля Єрусалимської Православної Церкви Блаженнішого Патріарха Святого граду Єрусалиму та всієї Палестини Феофіла ІІІ перебуває в Україні. 

За клопотанням Предстоятеля нашої Церкви Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Володимира, термін перебування святині в нашій країні було подовжено, завдяки чому у графік перебування святині було включено і Мукачівську єпархію.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Перед приїздом Плащаниці біля кафедрального собору на честь ікони Божої Матері «Почаївської» в місті Мукачеві зібралися тисячі віруючих людей, які прибули з усіх куточків Закарпаття, щоб мати можливість прикластися до святині.

 

 

 

 

 

 

 

О 16-й годині сотні священнослужителів єпархії та віряни на чолі із Високопреосвященнішим Феодором, архієпископом Мукачівським і Ужгородським зустріли святиню.

Участь у зустрічі Плащаниці Богородиці взяли також високопосадовці Мукачева та Мукачівського району.

Після зустрічі Плащаниці у кафедральному соборі був відслужений урочистий молебень до Богородиці, а опісля було відслужено урочисте Всенічне богослужіння, яке очолив архієпископ Мукачівський і Ужгородський, Високопреосвященніший Феодор.

У своєму архіпастирському слові до вірних владика розповів присутнім про силу і значення цієї святині для всього християнського світу та закликав із смиренням та глибокою вірою прикладатись до Плащаниці Богородиці та просити Богородицю, щоб Вона укріпила нашу віру, нашу любов і надію.

zakarpatpost.net