На митному посту «Тиса» в італійця вилучили 65 патронів

10 листопада на митному посту «Тиса», чопські інспектори попередили незаконне ввезення до України громадянином Італії 65 набоїв до мисливської зброї без будь-яких дозвільних документів відповідних правоохоронних органів.

Їхавши на мікроавтобусі до м.Севастополь у службових справах, 44-річний італієць під час проходження митного контролю задекларував лише особисті речі, серед яких були предмети дресирувальників мисливських собак.

Під час перевірки однієї із валіз, що знаходилася у багажному відсіку транспортного засобу, митники виявили не вказані в митній декларації та не заявлені при усному опитуванні 40 шт. набоїв до мисливської зброї торгової марки “Beccaccia” (виробництва Італії) та 25 шт. набоїв торгової марки «Foicchi» також італійського виробництва. Як пояснив іноземець, під час приймання валіз дресирувальників ще в Італії він не перевіряв їх вміст, і тому не знав, що там знаходяться набої.

Тож, за порушення встановленого порядку проходження митного контролю та переміщення 65 набоїв, які  підлягають обов’язковому письмовому декларуванню та обмежені через митний кордон України без дозвільних документів, відносно громадянина Італії складено протокол за ст.472 Митного кодексу України. Виявлені набої до мисливської зброї вилучено.

Довідка

Виявлені набої відносяться до переліку товарів, переміщення яких через державний кордон України обмежено та здійснюється за дозвільними документами, що видаються головним  управлінням  адміністративної служби міліції МВС України на:

–  право ввозу  з-за  кордону  та вивозу з України вогнепальної, пневматичної, холодної зброї та боєприпасів до зброї, мисливського пороху,  вибухових  матеріалів  міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади,  підприємствам, установам, організаціям, господарським  об’єднанням,  а  також іноземним фірмам на підставі міжурядових угод та договорів;

– придбання, зберігання,  носіння  та  вивезення  (за 5 днів до виїзду) з України вогнепальної,  пневматичної,  холодної зброї, та боєприпасів  до зброї іноземним громадянам,  а також ввезення ними зброї та боєприпасів в Україну за клопотанням міністерств та інших центральних   органів   державної   виконавчої  влади  України  за погодженням з посольствами та іноземними  представництвами  країн, громадянами  яких  вони  є,  а  з  метою  полювання,  на конкретно визначений термін,  також за  клопотанням  користувачів  земельних ділянок і мисливських угідь.

Прес-секретар Чопської митниці Вікторія Сенгетовська