Чиновники Рахівщини блокують отримання гранту для села Костилівка

Грант для Костилівської сільської громади під загрозою неотримання. Про це повідомила в мережі Facebook голова сільської ради Ольга Сметанюк.
“Звертаюся до Вас з надією на допомогу у вирішенні однієї з найбільшнаболілих для нашої громади проблеми.
Справа в тому, що в січні цього року ми (єдині на всю область) стали переможцями Всеукраїнського конкурсу підтримки органів місцевого самоврядування і виграли гранд на суму 225 000 грн. під назвою

“Енергозаощадження, як крок до сталого розвитку громади”. Внаслідок якого повинні були освітлити всі вулиці села, адже на даний момент з 16-ти – освітлена тільки одна.

Партнером у реалізації проекту стала Рахівська РДА, яка повинна була (згідно юридичної угоди) виділити кошти в сумі 103 637 грн.

З різних причин ці кошти до цього часу не виділені і наш проект під загрозою, тому що без суми партнера ми не можемо використовувати кошти фонду та наш внесок. Уже середина листопада, а ми ще не реалізували жодного пункту проекту.

Дуже шкода, тому що уже вкладені кошти у виготовлення технічних умов, самої проектно-кошторисної документації та експертизи, та й праці вкладено чимало”, повідомляє у соцмережі Facebook Ольга Сметанюк.

https://zakarpatpost.net