20 штатів хочуть вийти зі складу США

Понад 100 тис. американців підписали петиції про вихід своїх штатів зі складу США. Клопотання розміщені на інтернет-сайті Білого дому.

Петиції надійшли від жителів 20 штатів: Техасу, Нью-Йорка, Нью-Джерсі, Північної і Південної Кароліни, Алабами, Джорджії, Флориди, Індіани, Мічигану, Теннессі, Луїзіани, Кентуккі, Арканзасу, Колорадо, Північної Дакоти, Орегона, Міссісіпі, Міссурі і Монтани.

На даний момент за кількістю голосів у лідерах – штат Техас з 25 тис. підписів. Техасці скаржаться на порушення прав людини, зокрема, огляд пасажирів у аеропортах співробітниками Управління безпеки на транспорті.

Жителі штату Теннессі в клопотанні з 8 тисячами підписів просять надати їм право вийти зі складу США і створити власний новий уряд.

Автори петиції посилаються на Декларацію незалежності, згідно з якою, “якщо яка-небудь форма уряду стає згубною, народ має право змінити або скасувати її і заснувати новий уряд”.

Більшість прохань були подані жителями штатів, які віддали голоси суперникові Обами республіканцеві Мітту Ромні, котрий у підсумку програв вибори. Однак надійшли і клопотання зі штатів, які підтримали нинішнього главу Білого дому.

tsn.ua