Закарпатська прокуратура чекає дзвінків про факти корупції за номером 61-32-77

За 10 місяців цього року правоохоронними органами області розслідувано та скеровано до суду 36 кримінальних справ про корупційні злочини, в тому числі 33 органами прокуратури та 3 – органами служби безпеки. 

Більше половини з них (23) становлять кримінальні справи про одержання хабарів. Крім того, протягом поточного року до суду вже направлено 5 справ за фактами привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, 3 – за зловживання владою або службовим становищем та 5 кримінальних справ за інші корупційні злочини.

Також, впродовж цього року правоохоронними органами області складено та направлено до суду 65 протоколів про корупційні правопорушення, за результатами судового розгляду яких, до адміністративної відповідальності притягнуто 39 осіб.

Серед притягнутих до відповідальності: 2 – державні службовці, 4 – посадові особи органів місцевого самоврядування,в т.ч. 2 – посадові особи райдержадміністрації, один службовець державної кримінально-виконавчої служби, 28 – посадових та службових осіб інших органів державної влади.

Корупційними злочинами завдано збитків на суму 835 тис. грн., з них вже відшкодовано понад 285 тис. грн.
Органи прокуратури закликають громадськість повідомляти про факти корупції на «телефон довіри» прокуратури Закарпатської області за номером 61-32-77, повідомили “НЕДІЛІ” у прес-службі прокуратури Закарпатської області.

https://zakarpatpost.net