Ужгородська міська прокуратура припинила функціонування стоматологічного кабінету в ЗОШ №4

У вересні в ужгородській загальноосвітній школі № 4 запрацював стоматологічний кабінет. Тоді батьки дітей були проти цього. 

Прокуратурою міста Ужгорода було організовано перевірку з питань дотримання вимог законодавства щодо розміщення стоматологічного кабінету в школі.

Встановлено, що будівля освітнього закладу на підставі рішення Закарпатського облвиконкому взята під охорону держави, як пам’ятка архітектури та містобудування місцевого значення, а згідно ст. 36 Закону України «Про освіту» об’єкти освіти не підлягають перепрофілюванню або використанню не за цільовим призначенням.

Проте, незважаючи на це, департаментом міського господарства Ужгородської міської ради, в порушення вимог ст.18 Закону України «Про охорону культурної спадщини», без погодження управління культури Закарпатської ОДА та без наявності дозвільних документів уповноважених органів державної влади, було розпочато процедуру оренди спірного приміщення.

Відтак, прокуратурою міста Ужгород внесено подання, на підставі якого процедуру оренди приміщень ЗОШ №4 припинено, повідомили https://zakarpatpost.net у прес-службі прокуратури Закарпатської області.