Чехи допоможуть Закарпаттю промаркувати туристичні маршрути

Обласні депутати схвалили Меморандум про взаєморозуміння між Посольством Чеської Республіки в Україні та Закарпатською обласною радою щодо співпраці у сфері розвитку промаркованих туристичних маршрутів 

Згідно підписаного документу Посольство Чеської Республіки буде продовжуватинадавати підтримку розвитку туристичних стежок у Закарпатській області, як технічно, так і через експертну підтримку. Ця підтримка передбачає просування і маркетинг туристичних стежок на територіях відповідних громад. В свою чергу Закарпатська область буде підтримувати маркування всіма доступними засобами і схвалить систему норм маркування туристичних маршрутів, яка уже практично використовується в рамках проектів.

оординатором та виконавцем проектів від Закарпатської області виступить комунальне підприємство «Агентство регіонального розвитку та транскордонного співробітництва «Закарпаття» Закарпатської обласної ради».

Посольство Чеської Республіки здійснюватиме підтримку зусиль щодо включення промаркованих туристичних маршрутів Закарпатської області в Європейську мережу промаркованих туристичних маршрутів, особливо «Карпатський туристичний шлях» до E3 Транс-європейського туристичного шляху. Закарпатська область візьме на себе покриття витрат на утримання всіх промаркованих туристичних стежок, позначених за підтримки чеського уряду.

Обласній державній адміністрації при підготовці проекту обласного бюджету на 2013 рік депутати запропонували передбачити кошти, необхідні для забезпечення заходів із упровадження європейських норм маркування туристичних маршрутів у Закарпатській області.

Прес-служба облради