Вчені створили мантію-невидимку

Поки що можна добитися ефекту тільки у двомірному зображенні, але не тривимірному.

Вчені з Університету Дьюка наблизилися до створення мантії-невидимки. Команда, яка вперше продемонструвала прототип у 2006 році, вважає, що остання версія є кращою з будь-коли створених раніше. Це дозволило їм заховати об’єкт вперше за допомогою спеціального циліндра, невидимого для мікрохвиль.

Проект вчених використовує мета-матеріали, техногенні об’єкти, які мають властивості, часто відсутні в природних умовах. Структури з включенням мета-матеріалів можуть бути призначені для створення електромагнітних хвиль навколо об’єкта, роблячи їх невидимими. Хвилі виходять на іншу сторону, як якщо б вони пройшли через порожній простір, тим самим маскуючи об’єкт.

Раніше не вдавалося створити повну і досконалу ілюзію невидимості, але тепер доведено, як це зробити за допомогою використання мантії у вигляді ромба. Ілюзія працює тільки в одному напрямку, і команда визнає, що буде дуже важко досягти ефекту з видимим світлом. Поки що можна добитися ефекту тільки у двомірному зображенні, але не тривимірному.

http://tsn.ua