Близько 4 тисяч закарпатців змінили професію і знайшли роботу

Підводячи підсумки діяльності служби зайнятості Закарпатської області за 10 місяців поточного року можна констатувати значне зростання обсягів надання послуг з організації професійного навчання безробітних.

Центри зайнятості обласного та базового рівня організували підготовку, перепепідготовку та підвищення кваліфікації для 4,5 тисяч осіб. Рівень охоплення професійним навчанням сягнув 15,5 відсотків таких громадян. Завдання Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття на 2012 рік в частині професійного навчання виконано на 95,7 відсотка, зобов’язання січня-жовтня – на 116,6 відсотка.

До 1063-х зросла кількість укладених службою зайнятості договорів з навчальними закладами, підприємствами, установами, на підставі яких здійснювалося професійне навчання безробітних. Левову частку (близько 77 відсотків) в загальних обсягах професійного навчання дорослого незайнятого населення складає навчання на замовлення роботодавців, а це понад 3,4 тис. осіб.

Оперативне укомплектування вакансій та прискорення працевлаштування безробітних забезпечили ефективні форми навчання: курси цільового призначення, стажування на конкретному робочому місці, індивідуальна форма, а також частково групова з попереднім укладанням з роботодавцями договорів на працевлаштування.

З початку поточного року на ринку праці області була найбільша потреба у навчанні безробітних з таких професій як овочівник, оператор лінії у виробництві харчової продукції, робітник на лісокультурних роботах, кухар, бармен, водій автотранспортних засобів, пресувальник вогнетривких виробів, продавець продовольчих та непродовольчих товарів, прохідник, швачка.

Майже всі із 930-ти безробітних операторів котелень та опалювачів, які пройшли підвищення кваліфікації перед початком опалювального сезону, працевлаштовані на підприємства та в установи регіону і здійснюють безпечну подачу теплової енергії в офіси і житлові будинки.

Підприємницькою діяльністю за сприяння служби зайнятості, а саме після навчання азам ведення власної справи, займається близько 2-х сотень колишніх безробітних.

Всього працевлаштовано після закінчення навчання 76,4 відсотка слухачів, які успішно здобули чи підвищили свою професійну кваліфікацію з допомогою служби зайнятості.

 Джерело:  Відділ організації професійного навчання обласного центру зайнятості