Викрадений в Італії позашляховик «БМВ Х5» фінішував на штрафмайданчику Чопської митниці

На митному посту «Дякове» чопські інспектори задокументували порушення митного законодавства, пов’язане із незаконним ввезенням на територію України позашляховика «БМВ Х5» класу люкс, попередньою вартістю понад 400 тисяч гривень (без врахування розмитнення).

Громадянин Румунії під час проходження митного контролю надав інспекторам відповідні документи на джип «БМВ Х5» з реєстраційними італійськими номерними знаками. Втім, у митників виникли сумніви щодо доручення на право керування цією іномаркою від вказаної італійської компанії, завірене нотаріусом.

Аби пересвідчитися у достовірності документів та правомірному переміщенні даного транспортного засобу через українсько-румунський кордон, Чопська митниця звернулася із відповідним запитом до італійської фірми. Невдовзі отримано офіційну відповідь від керівника підприємства, в якій зазначалося, що доручення вказаному водію не видавалося.

Більше того, директор фірми запевнив митників, що даний позашляховик викрадений в італійському містечку та надав копію своєї заяви до правоохоронних служб Італії.

За словами румуна, «БМВ Х5» (2008 року із шкіряним салоном) він мав доправити до закарпатського містечка Виноградова та за матеріальну винагороду передати незнайомій особі. Складено протокол про порушення митного законодавства за ст.483 ч.1 МКУ.

Матеріали адміністративної справи відносно іноземця в найближчий час будуть передані до суду, який і визначить подальшу долю вилученого незаконного «німця», повідомила https://zakarpatpost.net Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Чопської митниці.