В Закарпатті підвищать ставку туристичного збору з готелів

Мінекономрозвитку розробило законопроект, яким пропонується збільшити туристичний збір за проживання в готелі до 4% від рівня мінімальної заробітної плати.

Як повідомляє “Український бізнес ресурс“, законопроект “Про внесення змін до статті 268 Податкового кодексу України” пропонує підвищити розмір туристичного збору, встановивши його за один день проживання у готелях в залежності від їх “зірковості” в розмірі 0,5-4% від рівня мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного року.

Для мотелів, пансіонатів, будинків відпочинку, туристичних баз, кемпінгів, пропонований розмір збору, встановлюється в залежності від рівня обслуговування і складає від 0,2% до 0,5% мінімальної заробітної плати.

Як заявляють автори документа в пояснювальній записці, такі зміни необхідні, оскільки від органів місцевого самоврядування надходять скарги на те, що суб’єкти господарювання, що надають послуги з тимчасового проживання, ухиляються від повноти перерахування туристичного збору шляхом заниження вартості надання послуг.

Згідно новому Податковому кодексу України, в країні введений туристичний збір, який встановлюється для всіх місць тимчасового розміщення в розмірі від 0,5% до 1% і розраховується виходячи їх вартості проживання за весь період, при відрахуванні податку на додану вартість.

tourinform.org.ua