Безробітний закарпатець перевозив нелегалів

У Закарпатській області співробітники СБУ викрили та припинили протиправну діяльність міжнародного організованого злочинного угрупування з числа місцевих мешканців, які незаконно переправляли вихідців з країн Південно-Східної Азії через державний кордон України до Словацької Республіки.

30 жовтня ц.р. на околиці с.Кам’яниця Ужгородського району неподалік від кордону зі Словаччиною, співробітники СБУ затримали легковий автомобіль, в якому безробітний 40-річний місцевий мешканець перевозив трьох громадян Афганістану. Зловмисник планував переправити іноземців через укрансько-словацький кордон поза пунктами пропуску. Задля конспірації він перевозив двох афганців у багажнику, а третього сховав на задньому сидінні авто.

Того ж дня оперативники затримали й інших трьох учасників злочинної оборудки – 36 та 58-річних безробітних місцевих жителів, які неодноразово притягувалися до кримінальної відповідальності за незаконне переправлення іноземців, та колишнього військовослужбовця. У ході слідства з’ясовано, що зловмисники спочатку доправляли групи нелегальних мігрантів з країн ближнього зарубіжжя до столиці, а звідти переправляли нелегалів до Закарпаття і організовували їм незаконний перетин кордону зі Словаччиною .

Крім цього, встановлено, що до цієї протиправної діяльності був причетний і депутат однієї з місцевих рад Закарпатської області.

Слідчі УСБУ в Закарпатській області стосовно трьох місцевих мешканців порушили кримінальну справу за ч.2 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. За цією ж статтею прокуратурою Закарпатської області порушено кримінальну справу стосовно депутата місцевої ради та колишнього військовослужбовця.

У іншому випадку 24 жовтня ц.р. біля с.Барвінок Ужгородського району співробітники СБУ затримали ужгородця, який власним авто перевозив 8 бангладешців та планував незаконно переправити нелегалів через державний кордон України зі Словаччиною в обхід пунктів пропуску.

Стосовно затриманого слідчими УСБУ порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Триває слідство. Про це  повідомили в прес центрі СБ України.