Віктор Русин – новий начальник міліції Вінничини

21 листопада у Вінниці в приміщенні УМВС в області було офіційно представлено нового начальника управління Віктора Русина.

За словами начальника департаменту громадської безпеки МВС України, генерал-лейтенанта міліції Олексія Крикуна, який ознайомив вище міліцейське керівництво Вінниччини з кадровими наказами, документ про звільнення начальника УМВС в області Валерія Ноніка та призначення на цю посаду Віктора Русина було підписано міністром МВС Віталієм Захарченком ще 16 листопада.

 – Віктор Павлович пройшов практично усі ланки міліцейської служби, має великий досвід управлінської роботи. Сподіваюсь, ви будете допомагати йому, а він – підтримувати вас, – сказав Олексій Крикун.
Привітав новопризначеного начальника УМВС в області також тимчасово виконуючий обов’язки голови ОДА Іван Мовчан, який запевнив, що обласна влада налаштована на плідну співпрацю із правоохоронцями. На представлення Віктора Русина були запрошені міський голова Володимир Гройсман, керівники обласної прокуратури, податкової служби та СБУ.

Генерал-майор міліції Віктор Русин подякував міністру за довіру та пообіцяв, що докладе зусиль для тісної взаємодії з владою Вінниччини та іншими правоохоронними структурами.

– Не хвилюйтесь, усі, хто хоче і може – будуть й надалі працювати на своїх посадах, – заспокоїв керівників структурних підрозділів новий керівник УМВС.

Щоправда, не було на представленні вже колишнього начальника обласної міліції Валерія Ноніка, якого, до речі, наказом міністра нагороджено Почесною відзнакою МВС та залишено в розпорядженні міністерства.

Нагадаємо, окрім Вінниччини, керівників територіальних підрозділів МВС змінено у містах Києві та Севастополі , а також  в Київській, Житомирській, Івано-Франківській, Закарпатській, Черннівецькій та Волинській областях, а також на Донецькій та Львівській залізницях.

Довідка. Русин Віктор Павлович народився 24 серпня 1962 року в місті Свалява Закарпатської області. На службі в органах внутрішніх справ – з 1983 року. Розпочинав свій трудовий шлях міліціонером взводу патрульно-постової служби, а згодом працював дільничним інспектором міліції відділу внутрішніх справ Ізюмського міськвиконкому Харківської області.

З 1989 по 1990 роки-оперуповноважений карного розшуку ВВС Ізюмського міськрайвиконкому.

У 1993 році закінчив Українську академію внутрішніх справ за спеціальністю «правознавство». Того ж року був призначений оперуповноваженим, а згодом і старшим оперуповноваженим з особливо важливих справ Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Закарпатській області.
У 1997 році Віктор Русин був призначений начальником Ужгородського відділу по боротьбі з організованою злочинністю УБОЗ УМВС України в Закарпатській області.

З травня 1999 р. був начальником відділу по боротьбі з міжнародними організованими злочинними угрупованнями (по обслуговуванню Закарпатської області) відділу по боротьбі з міжнародними організованими злочинними угрупованнями у прикордонних областях та Криму УБОЗ МВС України. З липня того ж року очолив перше відділення відділу по боротьбі з організованими злочинними угрупованнями у пріоритетних напрямках економіки управління по боротьбі з організованими злочинними угрупованнями ГУБОЗ МВС України.

З 2001 року В.Русин працював заступником начальника одного з відділів управління ГУБОЗ МВС України, а згодом очолив управління карного розшуку УМВС України в Закарпатській області. У листопаді 2003 року Віктора Русина було призначено першим заступником начальника УМВС України в Закарпатській області.

З березня 2010 р. Віктор Русин очолив УМВС України в Закарпатській області. В серпні 2011 року полковнику міліції Русину Віктору Павловичу присвоєно спеціальне звання генерал-майора міліції.

Віктор Русин – Заслужений юрист України. Нагороджений відзнаками МВС України: “Хрест Слави”, “За доблесть і відвагу у службі карного розшуку”, нагрудним знаком “За відзнаку в службі” першого і другого ступенів, медаллю “За сумлінну службу” 1, 2 і 3 ступенів тощо.

vinnitsaok.com.ua