Українців і росіян назвали одними з найбільш безсердечних націй у світі

Сінгапурці, незважаючи на високі економічні показники і ВВП у розмірі 33,5 тис. доларів на душу населення, не насолоджуються процвітанням країни, а досить скупо виявляють свої емоції.

Про це свідчить опитування, проведене в понад 150 країнах з 2009 по 2011 роки агентством з вивчення громадської думки Gallup.

Про те, що вони відчувають щодня не менше десяти позитивних і негативних емоцій, заявили лише 36% жителів Сінгапуру. Цей показник виявився найнижчим у світі.

Найбільш емоційною країною, згідно з опитуванням, виявилися досить бідні Філіппіни з економікою, що розвивається. Про багате емоційне життя там повідомили 60% опитаних.

Дослідників цікавили такі позитивні емоції, як задоволення, посмішки, сміх, радість від навчання або пізнання, повноцінний відпочинок, так і негативні – гнів, стрес, смуток, фізичний біль, неспокій, говориться на сайті Gallup.

Друге місце серед найбільш неемоційних країн було віддано Грузії і Литві – там про почуття, які цікавили соціологів, повідомили 37% респондентів. Українці в списку бідних емоціями опинилися на третьому місці з результатом 38%. В одну групу з Україною з таким відсотком потрапили також Білорусь, Росія, Казахстан, Киргизія, Мадагаскар, який розвивається, і одна з найбідніших і нерозвинених країн світу Непал.

У числі найбільш емоційних країн фігурують також Сальвадор (57% опитаних щодня відчувають різні почуття), Бахрейн (56%), Оман і Колумбія (55%). На п’ятому місці з результатом 54% – Чилі, Коста-Ріка, Канада, Гватемала, Болівія, Еквадор, Домініканська Республіка, Перу, Нікарагуа і США.

Як з’ясували експерти, поведінкові показники, такі як позитивні і негативні емоції, є важливим критерієм оцінки добробуту суспільства. Однак, не завжди вони пов’язані з високим рівнем розвитку країни. Хоча економічний добробут може поліпшити емоційний фон людей, справа не тільки в ньому. На прояв емоцій впливають традиції національної поведінки, менталітет, самопочуття людини в суспільстві.

tsn.ua