Філарет заявив, що кінець світу обов’язково прийде, але пізніше

Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет радить не вірити пророцтвам про кінець світу 21 грудня 2012 року, які нагнітають панічні настрої.

“Зі Священного Писання та Передання Церкви ми знаємо твердо, що кінець світу обов’язково буде, і настане він під час другого пришестя Христового і Страшного суду. Тоді всі померлі воскреснуть, а живі – переміняться”, – сказав Патріарх Філарет.

Він зазначив, що “кінець світу не буде наслідком природних причин, в тому числі будь-яких астрономічних явищ”.

“Так, наближення кінця світу буде супроводжуватися збільшенням числа стихійних лих, знаменнями з неба, голодом, війнами та іншими бідами. Причиною кінця світу буде моральне падіння людей”, – додав Філарет.

Він вважає, що моральне падіння призведе до того, що людство впаде в найгірші гріхи і беззаконня. “І підсумком цього падіння стане прихід антихриста – людини, яка з допомогою диявола отримає владу над світом, і якому будуть поклонятися, як богу”, – зазначив глава УПЦ КП.

Тому, за його словами, “не мають ніякого сенсу ні поради, ні спроби “пережити кінець світу”. Раніше повідомлялося, що французька поліція заблокує гору, на якій 100 тисяч осіб планують пересидіти апокаліпсис

http://tsn.ua