На Закарпатті затримали українця, який віз “ліві” товари на прохання незнайомої полячки

Замість двох задекларованих місць у багажному відділенні, наш співвітчизник намагався завезти до України у вщент заповненому мікроавтобусі промислові товари, вартість яких у 74 рази перевищує дозволену митним законодавством – до 500 євро і не більше 50 кг без оподаткування.

Повертаючись із Польщі, 32-річний водій під час проходження митного контролю у пункті пропуску «Тиса» вказав у декларації лише про 2 місця з особистими речами. На запитання інспектора, чи переміщує ще будь-які товари, які підлягають оподаткуванню, українець запевняв про їх відсутність.

Утім, при перевірці багажного відсіку транспортного засобу митники виявили не вказані в митній декларації та не заявлені усно промислові товари різного асортименту іноземного виробництва. За словами водія, котли, труби, радіатори, сушарки та косметичні засоби різних торгових марок він мав доставити у м.Стрий (Львівська область) на прохання незнайомої жінки із Польщі.

Тож, за надання митникам неточних  відомостей про переміщення через  кордон України товарів, які підлягають обов’язковому письмовому декларуванню та оподаткуванню, відносно водія складено протокол за ст.472 МКУ про порушення митних правил. Не задекларовані промислові товари, вартість яких товарознавчі експерти оцінили у 377 тисяч гривень, вилучено на склад митниці до рішення суду.

Про це  повідомила Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Чопської митниці.