Індустріальний парк в Закарпатті – найбільш підготовлений проект в Україні

Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України провело круглий стіл на тему «Реалізація Закону України «Про індустріальні парки».
Організатори передбачили 5 доповідей, з якими виступили: Владислав Каськів голова Держінвестпроекту, Ігор Бураковський голова правління інституту економічних досліджень та політичних консультацій, Василь Федюк директор Департаменту державної інвестиційної політики та регіонального розвитку, Дмитро Гринчишин Директор PwC-Україна та Володимир Панов директор ТОВ «Сезпарксервіс», член наглядової ради ПрАТ «Єврокар».

Із більш ніж 100 промислових майданчиків розглянутих на придатність для створення індустріальних парків в Україні, саме «Індустріальний парк Соломоново» було презентовано на круглому столі та відзначено, як найбільш підготовлений для ведення бізнесу. Володимир Панов представив концепцію «Індустріального парку Соломоново», в якій чітко сформовані основні тези та передумови для створення успішного індустріального парку.

 

 

 

 

 

 

Володимир Панов, директор ТОВ «Сезпарксервис», член наглядової ради «Єврокар» виступив з мультимедійною презентацією індустріального парку «Соломоново». На сам перед це унікальне територіальне розташування , що дає суттєві логістичні переваги, як відомо Закарпаття граничить з чотирма країнами ЄС.

Володимир Панов зазначив, що створення інвестиційного правового поля є надзвичайно важливим, тому в роки інвестиційного буму (2003-2004р.) коли діяли Закони України «Про спеціальну економічну зону «Закарпаття» та «Про спеціальний режим інвестиційної діяльності у Закарпатській області», регіон був лідером за динамікою інвестиційної активності, залучивши на економічне поле Закарпаття сузір’я всесвітньо відомих транснаціональних компаній. Сьогодні регіон серед аутсайдерів і прийняття нового преференційного Закону це і новий шанс, і нові виклики для Закарпаття.

Концептуальна ідея індустріального парку «Соломоново» полягає у створенні на площі 71 га високотехнологічної промислової території, з каскадом найбільш відомих світових брендів у галузі машинобудування. «Проект «Індустріальний парк Соломоново» має всі передумови для того, щоб стати аналогом кращих світових взірців і повернути Закарпаттю лідируючі позиції по залученню прямих іноземних інвестицій», – вважає Володимир Панов.

https://zakarpatpost.net