Закарпатська суддя вирішила проштовхнути «прихватизацію» «Корони» на користь сумнозвісних ужгородських корупціонерів?

Ще одна судова справа щодо долі комплексу «Корона» в місті Ужгороді, що став об’єктом рейдерського захоплення (шляхом виживання із даних приміщень Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія Української Православної Церкви), стала предметом уваги як громадськості, так і прокуратури міста Ужгорода.

 

Як відомо організований ужгородським міським головою Віктором Погорєловим у співучасті ужгородського ресторатора і міськдепутата Івана Волошина, начальника Департаменту майна міста Олексія Касперова (кума сина міського голови – начальника обласного Управління екології, міськдепутата Андрія Погорєлова) так званий сумнівно-корупційний аукціон завершився «перемогою» новоствореної господарської структури під назвою ТОВ «Проект Готель Консалтинг ЛТД», перемогу якого Іван Волошин розтрубив по всьому світу, як власну приватизацію комплексу «Корона» за відверто заниженою вартістю. Та на заваді доведення до кінця цієї цинічно-корупційної оборудки став Закон і органи прокуратури.

На сьогодні рішення щодо даного аукціону у встановленому порядку оскаржено до Господарського суду Закарпатської області, як особами відносно яких було порушено першочергове право на викуп (зокрема ПП «Коруна»), так і органами прокуратури міста Ужгорода. Будь які дії щодо відчуження комплексу «Корона» зупинені і заборонені до виконання.

Саме така ситуація не влаштовує сумнівно-корумпованих «прихватизаторів» від ужгородської міської влади і щоб не гаяти час, а тим більше не бути притягнутими до юридичної відповідальності, вони організували позов на предмет визнання їх права на викуп, за результатами вище зазначеного аукціону, рішення про який оскаржено до суду.

І відразу, мов за рухом чарівної палочки, позовна заява ТОВ «Проект Готель Консалтинг ЛТД» щойно потрапивши до Господарського суду Закарпатської області опиняється в руках вже відомої по причетності до багатьох розглянутих справ на користь Івана Волошина – судді О.Ф.Ремецькі (звичайно ж за жеребкуванням «неупередженого» судейського комп’ютера). А далі іще цікавіше.

Нехтуючи конституційними засадами доступу до правосуддя щодо захисту свої законних інтересів і прав, суддя О.Ф.Ремецькі повідомила (в присутності представника прокуратури міста Ужгорода), що не вбачає підстав для залучення по даній справі ПП «Коруна» в якості третьої особи у дану справу (законний орендар комплексу «Корона» до 2047 року, власник Патенту на виключне право оренди і сторона по оскарженню незаконних дій з приватизації даного об’єкту в інших судових процесах), чиї інтереси в результаті такого «судилища» можуть бути суттєво порушені.

Більше того, відчуваючи повну безкарність, суддя навіть відмовилась повідомити причину такого рішення та відмовила у винесенні ухвали з даного питання, не зважаючи на наявну у справі офіційну заяву-клопотання. Такі дії судді О.Ф.Ремецьки здебільшого викликають підозру в тому, що шановна пані суддя певно забула про судейську присягу і з певних міркувань (чи інтересів) відверто намагається будь-що догодити ужгородському ресторатору і міськдепутату з сумнівною репутацією Івану Волошину в його протиправно-амбіційних планах незаконно «прихватизувати» комплекс «Корона» (м.Ужгород, пл. Театральна, 5/7) шляхом сумнівно-корупційного аукціону організованого ужгородським міським головою Віктором Погорєловим, рішення щодо якого оскаржено органами прокуратури до того ж господарського суду, та визнати право ТОВ «Проект Готель Консалтинг ЛТД» (так би мовити «переможця приватизації») на викуп (?!) комплексу «Корона».

Зверніть увагу – право на викуп ??? Хоча зрозуміло що такого права вище зазначена волошинська контора ніколи не мала і не могла мати по закону (оскільки не являється ні орендарем, ні власником Патенту на право оренди, ні вклала відповідні кошти в покращення даного приміщення тощо). При цьому пані-суддя О.Ф.Ремецьки одноособово «вирішила», що сторонам в судове засідання з’являтись необов’язково і необхідні документи подавати теж (?!).

Цікавим є і той факт, що саме дана пані суддя О.Ф. Ремецькі по іншій справі, організованій Іваном Волошиним, без будь яких достатніх підстав наклала арешт на студентський гуртожиток Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина (за клопотанням сторони, яка шляхом шантажу і погроз намагається змусити керівництво академії і університету передати приміщення комплексу «Корона» на користь всім відомих рейдерів). Тож виходить що для судді О.Ф.Ремецькі закон не писаний ???

Але чи настільки занепала Україна на прикладі вияву судейського свавілля покаже час. Ми вважаємо що діюча в Україні Конституція і Закони є обов’язковими для всіх, і для осіб у судейських мантіях в першу чергу. Чи так це, чи ні покаже час.

Наразі громадськість і надалі буде відстежувати всі процеси навколо незаконної і сумнівно-корупційної справи пов’язаної із спробою рейдерського захоплення приміщень комплексу «Корона» і за намаганнями втратившої людську совість і страх Божий корумпованої верхівки ужгородської міської влади виселити із цих приміщень Ужгородську українську богословську академію імені святих Кирила і Мефодія Української Православної Церкви. Бо якщо корупційна складова влади, влади обраної народом, вже відверто і цинічно посягає на освітні заклади, і навіть на Церкву Христову, то певно є над чим задуматись всім громадянам… Бо влада без закону і Бога, не може бути владою народу.

Комітет захисту прав людини при Християнсько-народному союзі Закарпаття

http://www.sribnazemlja.org.ua