Представники духовенства та громадських організацій Закарпаття висловляться “за” і “проти” біометричних паспортів

2 жовтня Верховна Рада прийняла Закон «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус». 29 листопада цей закон був підписаний Президентом. 

На думку більшості представників духовенства та декотрих громадських організацій, положення Закону суперечать вимогам Конвенції про захист осіб у зв’язку з автоматизованою обробкою персональних даних, Директиви ЄС 95/46 щодо зазначення мети збору персональних даних, порушують право на приватність, створюючи небезпеку тотального контролю над особистістю.

Через це вони виступають проти даного Закону, наголошуючи, що навіть прийняті 20 листопада поправки не формують реального механізму відмови від біометричних документів і збору біометричних даних. За їх словами, це призвело до необхідності запровадження реальних і рішучих дій, від проведення круглих столів до конкретних акцій і навіть позовів до суду.

Чим же, на їх думку, небезпечний Закон, і як вони збираються боротися проти його запровадження, розкажуть у прес-центрі “Закарпаття” у понеділок, 3 грудня. Крім того, під час заходу буде висвітлено і протилежну точку зору.

Учасники прес-конференції:

Алла Стегнач – головний спеціаліст відділу з питань європейської інтеграції та транскордонного співробітництва Головного управління з питань європейської інтеграції, зовнішньоекономічних зв’язків та туризму облдержадміністрації;

Поліна Тищенко – голова молодіжної громадської організації “Мальовничий край русичів”;

Марія Куляба – виконавчий директор Закарпатської обласної громадської організації “Єдність поколінь”;

Юлія Малик – адвокат, юрист МГО “Мальовничий край русичів”;

Павло Мельник – юрист;

Єпископ Ужгородський і Закарпатський Кирил (Українська православна церква КП);

Протоієрей Василій Керецман (Українська православна церква МП);

Митрофорний протоієрей Василь Хваста – синкел у справах мирян Мукачівської греко-католицької єпархії;

Прес-конференція відбудеться: у понеділок, 3 грудня, о 13:00 за адресою: м.Ужгород, вул. Другетів, 60 Прес-центр “Закарпаття”

https://zakarpatpost.net