Гарантії за валютними вкладами можуть скасувати

Гарантії за валютними вкладами можуть скасувати. Таку ініціативу обговорюють у Нацбанку. Мета – відбити у населення бажання купувати долари і євро. Для цього регулятору навіть не потрібно спеціального закону. Достатньо рішення адміністративної ради Фонду гарантування вкладів.

Повідомляє Форбс з посиланням на джерело в НБУ. Аби оформити таке рішення, каже співрозмовник видання, потрібна тільки згода глави Нацбанку Сергія Арбузова. Щоправда керівництво відповідного Фонду зазначає, такі новації можна реалізувати тільки змінами у законі. Нагадаємо, наразі фізособам у разі банкрутства фінустанови обіцяють повертати депозити до 200 тисяч гривень незалежно від валюти рахунку. Один із варіантів – підвищення гарантій за гривневими внесками до 250-ти тисяч і водночас відміна компенсації за доларовими.

Таку ініціативу обговорюють у Нацбанку. Мета – відбити у населення бажання купувати долари і євро. Для цього регулятору навіть не потрібно спеціального закону. Достатньо рішення адміністративної ради Фонду гарантування вкладів. Повідомляє Форбс з посиланням на джерело в НБУ. Аби оформити таке рішення, каже співрозмовник видання, потрібна тільки згода глави Нацбанку Сергія Арбузова. Щоправда керівництво відповідного Фонду зазначає, такі новації можна реалізувати тільки змінами у законі. Нагадаємо, наразі фізособам у разі банкрутства фінустанови обіцяють повертати депозити до 200 тисяч гривень незалежно від валюти рахунку.

Один із варіантів – підвищення гарантій за гривневими внесками до 250-ти тисяч і водночас відміна компенсації за доларовими.

ubr.ua