Китай планує вирощувати овочі на Марсі та Місяці

За наявними даними, необхідні випробування вже пройшли у Пекіні, і тепер розробляється план створення резервуарів об’ємом в 300 куб. м, де, як очікується, будуть рости чотири види овочів. Дана система в майбутньому буде використовуватися «на базах на Місяці та Марсі» — тоді космонавти зможуть «збирати там свіжі овочі для вживання в їжу».

Керівництво Китаю готується до вирощування чотирьох видів овочів на Марсі та Місяці для створення там «екологічної системи підтримки життя» для космонавтів, повідомляє 4 грудня місцевий ЗМІ з посиланням на Центр досліджень і підготовки китайських космонавтів у Пекіні.

За наявними даними, необхідні випробування вже пройшли у Пекіні, і тепер розробляється план створення резервуарів об’ємом в 300 куб. м, де, як очікується, будуть рости чотири види овочів (яких саме, не уточнюється). За їхньою допомогою космонавтам вдасться виробляти власні запаси повітря, води і їжі в ході космічних подорожей.

Як очікують співробітники пекінського дослідницького центру, дана система у майбутньому буде використовуватися «на базах на Місяці та Марсі» — тоді космонавти зможуть «збирати там свіжі овочі для вживання в їжу».

Нагадаємо, в 2013 році у космос має выдправитися китайський зонд для вивчення поверхні Марса. Для його запуску буде використовуватися китайська ракета-носій, а на самому зонді будуть встановлені наукові прилади виробництва КНР.

Окрім того, Китай приступив до створення третього китайського місячного зонда “Чан’е-3», який повинен буде сісти на поверхню Місяця і здійснити деякі наукові експерименти. Запуск апарату заплановано також на 2013 рік.

news.dt.ua