У Топ-20 National Geographic потрапив «курорт царів та жирних котів Політбюро» – півострів Крим

Авторитетний журнал склав список Топ-20 місць, які необхідно відвідати любителям подорожувати в наступному році.

Видання National Geographic Traveler представило список місць, де радить туристам обов’язково побувати в наступному 2013 році. До Топ-20 потрапив «курорт царів та жирних котів Політбюро» – півострів Крим.

Як приязно зазначає видання, Крим – це рай із краєвидами, гідними Ривєри, але з нижчими цінами. Приїздити туди радять починаюяи з травня і аж до самого жовтня.

– Київ посів перше місце у туристичному рейтингу міст Європи

Автори цитують князя Григорія Потьомкіна, який запевняв, що Росії потрібен цей рай, говорячи про анексію Криму, а ще Антона Чехова, який казав, що там ніколи не буває зими.

Від радянської доби півострову в спадок лишилася громіздка бетонна архітектура та непривітні babushkas на вулицях. Зате туристи тепер можуть відвідати колись секретну базу підводних човнів у Балаклаві та Лівадійський палац, де в 1945-му вирішувалася доля післявоєнної Європи.

Іще National Geographic Traveler згадує про курорти з цілющими грязями, виноградники Масандри, «Ріслінг» із ароматом альпійських луків та нектар «Сьоме небо».

Що стосується транспорту, видання пояснює читачам, що таке marshrutka, а з наїдків радить скуштувати чебуреки, лагман та плов у місцевих ресторанах та кафе.

Багато людей у Криму говорять англійською, але туристам стане в пригоді російський розмовник, зазначають автори.

«Налаштуватися» ж на подорож до Криму має допомогти книга «Дама з собачкою», написана Чеховим саме у Ялті.

Іще до рейтингу увійшли:

Французьке місто Марсель, округ Раджа Ампат, що у Папуа, італійське місто Равенна, територія помірного тропічного лісу в Канаді.

Крім того, у списку є Малаві, що на південному сході Африки, Столиця Еквадору і найбільше місто країни – Кіто, а також Паган – стародавня столиця однойменного царства, що зараз знаходиться на території М’янми

у ТОП-20 також — канадський острів Кейп-Бретон, Уганда, долина річки Гудзон (США), грецьке місто Салоніки, Гренада, норвезький порт Буде, місто Вальпараїсо, що у центральній частині Чилі.

news.dt.ua