Ужгородському сантехніку за 1 місяць роботи дали безкоштовно квартиру

Ужгородський міськвиконком дав дозвіл на приватизацію квартири сантехніку ЖРЕРу, який пропрацював на посаді 1 місяць і стояв на черзі з 2011 року. За таке рішення проголосували 11 із 15 членів міськвиконкому.

 

За словами члена міськвиконкому Олександра Волосянського, мова йде про приватизацію (безоплатне надання в приватну власність) двохкімнатної квартири по вул.8березня, 28 загальною площею 54,1 м кв. громадянином А., працівником КП “ЖРЕР №5”.

З приміщенням пов’язані цікаві деталі. На початку 2012 року за клопотанням КП “ЖРЕР №5” частину його приміщень площею 54,1 м кв. було виведено зі складу приміщень ЖРЕРу, змінено статус з нежитлового в житловий, реконструйовано на 2 кімнати, які були закріплені за КП “ЖРЕР №5″ як гуртожиток. Далі, через рішення виконкому протягом одного місяця обидві ці кімнати надаються громадянину А., сантехніку ЖРЕРу, для проживання.

Цікаво, що сантехніком громадянин А. працював в ЖРЕРі протягом 1 місяця, призначений був на цю посаду без дотримання вимог чинного законодавства, яке вимагає наявність стажу роботи і відповідної освіти для виконання сантехнічних робіт,які є особливо небезпечними.

Взагалі в громадянина А. вища юридична освіта (УжНУ), до 2010 року він працював юристом відділу освіти Ужгородської міської ради, з 2011 до початку 2012 року – юристом 5го ЖРЕРу, потім протягом одного місяця сантехніком цього ж ЖРЕРу, після цього і по сьогодні знову працює юристом вищезгаданого ЖРЕРу. В кінці літа – на початку осені була проведена реконструкція цих двох кімнат під двохкімнатну квартиру і її було введено в експлуатацію окремими рішеннями.

На засіданні виконкому 18.11.2012 року було прийнято рішення про укладення договору найму між Ужгородською міською радою і громадянином А. на цю двохкімнатну квартиру площею, яку мають намір приватизувати.

Зважаючи на обставини Олександр Волосянський висловив пропозицію відмовити у приватизації житла, розірвати договір найму, як такий, що був укладений безпідставно, створити комісію з депутатів, членів виконкому по визначенню мешканців Ужгорода, яким необхідне житло і надати його. За цю пропозицію проголосувати тільки Б.Кинів, М.Мощак, Н.Холодняк та сам О.Волосянський. Відтак ріення затвердили у цілому і квартиру юристу-сантехніку таки віддали.

ЖРЕРу «На квартирній черзі в Ужгороді перебуває більше 1000 громадян, – каже Олександр Волосянський, – серед них є багато громадян, які мають значно вагоміші підстави для отримання кімнат чи квартир(багатодітні сім’ї, інваліди, постраждалі від аварії на ЧАЕС та учасники ліквідації цієї аварії тощо). Люди по 20 років стоять на черзі і не отримують квартири, а цей чоловік на черзі тільки з 2011 року” .

http://zaholovok.com.ua