В УжНУ відкрили першу в Україні університетську ялинку

Сезон зимових свят на Закарпатті стартував з відкриття першої ялинки в головному корпусі найбільшого вишу краю.

6 грудня (у день Святого Миколая за західним християнським обрядом) студенти УжНУ одержали в подарунок зелену красуню, яка стоятиме тут протягом усіх свят. Ялинку відкрили Федір Ващук, ректор УжНУ, доктор технічних наук, професор, проректори, а також декани факультетів.

Студенти влаштували свято із музикою та конфетті.

Це перша в Україні університетська ялинка, адже закарпатці першими в Україні починають відзначати новорічно-різдвяні свята, оскільки тут багато християн західного обряду.

Федір Ващук привітав присутніх з наступаючими святами, побажав добра, сімейного благополуччя, любові, особистих досягнень, до яких керівництво університету також докладе зусиль.

«Хочу подякувати студентам і викладачам за те, що вони витримали навантаження при скороченні навчального процесу, холодних аудиторіях, неналежних умовах проживання в гуртожитку. Сподіваюся, що спільними зусиллями через деякий час ми виправимо це становище і будемо відзначати разом ще багато радісних свят», — розповів ректор УжНУ.

Також Федір Ващук подякував за організацію відкриття першої ялинки Федору Шандору, проректору з навчально-виховної роботи та Андріані Завадяк, голові профкому студентів. Пообіцяв, що відсьогодні всі декани періодично зустрічатимуться зі студентами, вивчатимуть пропозиції. А тому закликав усіх студентів бути активними. «Ми не з тих, хто каже, мовляв, добре працювати в університеті, лиш би студентів не було. Студенти відтепер – основні в УжНУ, а ми, викладачі, найняти ними і міністерством для надання їм якісних знань», – каже проф. Ф. Ващук.

Федір Ващук також не залишився без подарунка «на Мікулаша». Йому вручили фотокартину із зображенням засніженої набережної Ужгорода, – повідомили в УжНУ.

http://zaholovok.com.ua