Нові нардепи зможуть обідати за 35 гривень

В останній день роботи Верховної Ради 6-го скликання більшість працівників були в гарному настрої – говорили, що хоч пару днів їм вдасться відпочити.

Але своїми спогадами про цей парламент вони ділитися не дуже хочуть, пише “Сегодня”. “Слава богу, це скликання закінчилося, а то після них стільки треба працювати”, – заявила одна з прибиральниць.

Прибиральниці кажуть, що депутати ні порожніх пляшок, ні обгорток від цукерок не залишають, але ось законопроекти роботи їм додають. Після кожного засідання залишається гора роздрукованих документів, які доводиться виносити ящиками. В гардеробі запевнили, що готові до зустрічі нового скликання, і сумніваються, що для них щось зміниться. Там кажуть, що депутати за своїми речами стежать. Охоронці ж не хочуть згадувати старий парламент, хіба що погоджуються, що він був гучний і конфліктний. А ось у айтішників зараз багато роботи.

За словами одного з них, техпідтримці зараз потрібно зібрати всі комп’ютери та ноутбуки у “пролетілих” депутатів та їх помічників, і поставити нові для нових нардепів разом з необхідними програмами. Влаштовувати свято на честь закриття Ради працівники не будуть. “Це для них робота закінчилася, а для нас – на наступному тижні все те ж, а треба ще прибрати все і підготуватися”, – говорить одна з прибиральниць.

До речі, нових депутатів чекають нові ціни в їдальні: майже всі страви в меню подорожчали. Причому деякі – навіть на 7-12 грн. Корейка по-українськи подорожчала майже на 12 грн (було – 21,36, стало 33,92), на 7 – котлети (було -12,97, стало 19,45). На одну гривню подорожчав бутерброд з ікрою – 14,80 грн, а з сьомгою – до 13,09. За курячу відбивну з ананасом теж доведеться викласти на 4 грн більше – 17,56, за варений язик – 24,43 грн.

Повноцінно пообідати в парламенті тепер можна на 35-45 грн. А на прощання депутатів побалували рибними стравами – їм пропонували і котлети з філе риби, і биточки із судака, і смажений хек і палтус, і варену сьомгу. Прибиральницям в новій Раді має стати простіше – їм не доведеться витрушувати попільниці в задимлених курилках.

З набуттям чинності закону про боротьбу з курінням їх обіцяли закрити. Але вже екс-депутат Тарас Чорновіл впевнений, що роботи тільки додасться: “Та хай спробують закрити! Як було раніше – всі курили по кутах, а потім згортали папірці із законопроектів, і туди бички ховали і попіл. І розкидали”. Нагадаємо, що опозиціонери назвали 6-е скликання “найгрубішим” і згадали три великі бійки, коли дійшло навіть до крові.

http://tsn.ua