Астрономи знайшли точну копію Сонця

Зірка, що одержала назву L1527 (Roberta J. L1527), на даний момент оточена хмарою пилу з високим вмістом вуглецю.

Астрономи підрахували, що знахідка за обсягом у сім разів більша в порівнянні з Сонцем.

Величезні протозірки, вивергаючи потоки матерії, що формується з куряви, можуть допомогти вченим вивчити механізм створення Сонячної системи. Одну з таких висхідних зірок, якій всього 300 тисяч років, вчені помітили в сузір’ї Тельця на відстані 450 світлових років від Землі, повідомляють іноземні ЗМІ.

Зірка, що одержала назву L1527 (Roberta J. L1527), на даний момент оточена хмарою пилу з високим вмістом вуглецю. Ядерні реакції в середині об’єкта ще не почалися, оскільки температура не досягла критичної позначки. Коли це відбудеться, почнеться процес формування повноцінної зірки.

Астрономи підрахували, що знахідка за обсягом у сім разів більша в порівнянні з Сонцем, але при цьому її маса становить всього 19% від маси єдиної зірки нашої сонячної системи.

Протозірка була знайдена Джоном Тобіном за допомогою телескопів Gemini в Чилі. Після цього знахідка була оглянута комплексно за допомогою телескопів CARMA (Combined Array for Research in Millimeter-wave Astronomy) і SMA (Submillimeter Array).

“Це наймолодша протозірка з усіх, що ми бачили, і вона як дві краплі води схожа на Сонце в період її раннього розвитку”. На думку вчених, через деякий час тут з’явиться повноцінна сонячна система, в якій буде налічуватися як мінімум близько десятка планет.

http://tsn.ua