Закарпаття: Міліція вже “поховала” 16-річного хлопця, що втік з дому два місяці тому

Загадкове зникнення юнака на Закарпатті залишає чимало питань правоохоронцям.

Після конфлікту з батьками – 16-річний юнак з Закарпаття пішов із дому і от уже майже два місяці в розшуку. За цей час мобільний хлопця вмикався то в Києві, то у Львові.

А його сторінка в соціальній мережі – змінюється. Рідні зниклого збиті з пантелику – як неповнолітній тривалий час може обходитися без грошей і залишатися непоміченим, йдеться у сюжеті ТСН. Мати юнака розповідає, що зникненню сина передував конфлікт через навчання. Хлопець був першокурсником Івано-Франківського коледжу фізичного виховання.

Але вже в жовтні його відрахували й батьки забрали сина додому. “І прогулював там, і оцінки не файні мав. Він не думав, що ми його одразу заберемо. Він думав, що ми перепросимо директора, і що він у Франківську лишиться”, – пояснює Ніна Куренко, мати. Друзі хлопця розповіли правоохоронцям, що востаннє бачили його в день зникнення на залізничному вокзалі у Сваляві.

Він нібито хотів їхати до Івано-Франківська. Утім, ані в коледжі, ані в гуртожитку юнак так і не з’явився. За цей час його телефон лише двічі вмикався: у Львові та в Києві. Але хлопець нікому так і не подзвонив. Василь Папіш, в.о.начальника Свалявського РВ УМВС розповів: “Після цього він на контакт з друзями не виходив. Він узяв від батька дві картки – кредитну и зарплатну.

На зарплатній картці грошей не було, на кредитній – дві тисячі. Ми контролюємо цю ситуацію. За цей час гроші він не знімав”. Утім, батько припускає, що у день зникнення син так і не сів на електричку. Каже, його бачили наступного дня у селі Сасівка, що за шість кілометрів від Сваляви.

Віталій Куренко, батько, розповів: “Ми обдзвонили всіх родичів, ніде він не з’являвся. Це для нас загадка. За такий час треба одягнутися, треба їсти, жити. З’ясували, що він виходив у соціальні мережі, але нам нічого не дав знати”. Чи сам Юрій заходив на свою сторінку, чи хтось інший – поки невідомо. Дата останнього відвідування 23 жовтня – о третій ночі. Тоді було змінене головне фото зображення смерті з косою, і встановлений статус, що хлопця розшукують батьки.

Зникнення хлопця правоохоронці кваліфікували, як умисне вбивство. Саме за цією статтею порушили кримінальну справу. Втім, батьки понад усе сподіваються, що син живий і повернеться додому.

tsn.ua