Міліціонери Виноградова вшанували пам’ять загиблого колеги

Минуло 30 років з дня загибелі старшого слідчого Виноградівського райвідділу майора міліції Василя Меденція. Слідчий відділ РВ УМВС на чолі з керівництвом райвідділу вшанували пам’ять загиблого покладанням квітів та запалення свічок на його могилі.
Майор міліції, старший слідчий слідчого відділення Виноградівського райвідділу внутрішніх справ Василь Іванович Меденцій народився 1933 р. в с. Іванівні, Мукачівського району в селянській сім’ї. Після служби в армії у 1951 році пішов в органи внутрішніх справ, спочатку наглядачем в слідчому ізоляторі, а з 1953 року – дільничним інспектором Берегівського райвідділу.

Як дуже сумлінного і перспективного працівника його направляють на навчання до Одеської школи міліції, яку закінчив з відмінними успіхами. Одержав призначення на посаду оперуповноваженого, а згодом – старшого оперуповноваженого ВБХС Виноградівського райвідділу. З 1 вересня 1980 року він – старший слідчий Виноградівського райвідділу.

6 грудня 1982 року в районну міліцію надійшло повідомлення, що в селищі Королево скоєний жахливий злочин – застрелено двох громадян. На місце події негайно виїхала оперативна група на чолі із заступником начальника райвідділу майором міліції Іваном Поповичем. У складі групи був і старший слідчий Василь Меденцій.

Поки оперативники займались уточненням обставин і зайшли в будинок, Меденцій зостався на подвір’ї. У той час несподівано з вулиці злочинець у формі офіцера двічі вистрілив з пістолета в Меденція. Постріли були смертельними.

Указом Президії Верховної ради УРСР майор міліції Василь Іванович Меденцій посмертно нагороджений орденом «Червоної Зірки» та медаллю «За відмінну службу по охороні громадського порядку». Для увіковічення пам’яті загиблого міліціонера у Виноградові з’явилась вулиця Меденція.

Оксана Кобзаренко, Виноградівський РВ УМВС

https://zakarpatpost.net